Haptotherapie

Wanneer je over grenzen bent gegaan in denken en doen, in werken en presteren, dan is het fijn om weer terug te kunnen naar je basis. De plek in jezelf waar je kan ‘thuiskomen’ als je in de war bent.

Door het contact met die basis in jezelf te herstellen weet je zelf heel goed wat er nodig is om je leven weer in balans te krijgen. Als je voelt waar je grenzen liggen en waar je blij van wordt, kan je andere keuzes maken.

Haptotherapie kan je daarbij helpen.
Samen gaan we in gesprek, waarin het gaat over jouw beleving van jezelf en de wereld om je heen.
Ik zal je daarbij helpen, door je tijdens het gesprek stil te zetten bij je beleving.

In de ervaringsoefeningen kun je ervaren hoe jij op de wereld afstapt.  De meest gebruikte ervaringsoefening is de positiebepaling. Daarbij ga ik op de behandelbank zitten en nodig jou uit om bij me te komen (zitten). Het wordt dan zichtbaar en voelbaar hoe je op mij afstapt en wat jouw patronen daarin zijn.

En tijdens de aanraking, het meest directe contact, wordt duidelijk hoe jij in contact staat met de wereld om je heen. Hoeveel ruimte heb jij in jezelf om de ander te ontmoeten.

Samen gaan we ontdekken hoe jij de patronen die je hebt ontwikkeld, kunt uitbreiden zodat je meer mogelijkheden hebt om te kiezen voor jezelf en daarmee voor meer balans in je leven